Laatste update : /fotoseries-2019 / 2018-fotoseries /          

Dagje Breskens Groede

Zaterdag 28 februari 

Op deze dag kon je weer gratis met de auto door de Westerscheldetunnel. De vaste verbinding tussen Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland.  Wat vanuit Rozenburg nog best een stuk rijden is voor je bij de Westerscheldetunnel bent. Het was dus bijna 2uur rijden voor we in Breskens  aankwamen. We waren dus wel toe aan een heerlijke uitsmijter in het Pannenkoek restaurant Elsje Fiederelsje.

Vandaar ben ik dus kennissen gaan opzoeken die in Breskens wonen en die ik al minstens 36jaar niet had gezien, was erg leuk om elkaar weer eens *in levende lijve* te zien en niet alleen via facebook. Dochter en schoonzoon hadden intussen de boulevard ontdekt met een prachtig uitzicht op Vlissingen dat aan de overkant ligt!

Vandaar naar Groede gereden waar ik ongeveer 2jaar heb gewoond, van 1968 tot 1970. Het was of de tijd daar had stil gestaan. Het huis was nog steeds hetzelfde, wel wat nieuwbouw eromheen. Ronddom de kerk leek mij ook alles nog hetzelfde, ook het mooie witte gemeentehuis en het prieeltje aan de overkant. Leuk om alles weer eens terug te zien! Hoewel ik er niet meer zou willen wonen!!!

Toen weer richting de tunnel, dat was  rijden over een saaie snelweg met ronddom een kaal wijds landschap. Eigenlijk best behoorlijk saai. Kan ook aan de tijd van het jaar hebben gelegen. Weer bij de tunnel aangekomen bleek dat we daar maar 50km. mochten rijden vanwege een eerder gebeurd ongeluk, het rook er dus niet echt fris! En daarbij, ik vind die tunnel niet mooi, zeg maar gerust lelijk. Eerlijk gezegd dus niet gelijk voor herhaling vatbaar.

Op de terugweg nog in Middelburg wat gewinkeld en koffie gedronken en daarna weer richting Rozenburg. Al met al een behoorlijk tripje voor 1dag!

Zie hier wat foto's van ons dagje Zeeuws-Vlaanderen.  

2011. Mattie's website
Joomla template by TG